Hemutbildning

Tora Vega SFI Lund (tidigare Hvilan SFI)

Language

Kursen Svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige och har uppehållstillstånd. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Efter varje avslutad kurs får du betyg.

På Tora Vega SFI Lund erbjuder vi kurser för två olika studievägar

Studieväg 2

För dig som har gått i skolan i mer än sex år men inte fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola. På denna studieväg ingår SFI-kurserna B, C och D. Du kommer att studera sfi 15 timmar i veckan och har lektioner på skolan varje dag mellan kl. 09:00 – 12:15.

Studieväg 3

För dig som fullgjort studier motsvarande svensk gymnasieskola eller har läst på universitet i ditt hemland. På denna studieväg studerar du kurserna C och D.

Våra olika kursupplägg för sfi på studieväg 3

Kombo/Hvilan Flex är en kurs där du deltar i lektioner på skolan minst tre gånger i veckan under dagtid. Du bokar själv in dina lektioner i vårt bokningssystem, det är obligatoriskt att boka in minst 8 timmar i veckan ( 3 lektioner). Du bokar två lektioner mellan kl.9.00-12.00 och en lektion mellan 13.00-15.00 i veckan. Till de obligatoriska lektionerna kommer du att ha 7 timmars hemstudier.

Distans är ett kursupplägg där all undervisning och samtal med läraren sker online. Du deltar i lektioner online 2 gånger i veckan under dagtid  som du själv bokar i vårt bokningssystem. Lektionerna som du bokar är antingen på förmiddagen mellan 09.00-11.00 eller på eftermiddagen mellan 13.00 -15.00. På distanskursen deltar du i totalt 4 timmars onlinelektioner och har 11 timmars hemstudier i veckan.

Kvällskurs är för dig som vill studera SFI på kvällstid. Du deltar i schemalagda lektioner 2 gånger i veckan mellan kl 17.30 – 19.30. Du har lektion antingen måndagar och onsdagar eller tisdagar och torsdagar beroende på vilken grupp du blir antagen till. På denna kurs deltar du i totalt 4 timar lektioner på plats och har 11 timmars hemstudier i veckan.

Du som studerar sfi hos oss kommer att

  • Ha en individanpassad studieplan
  • Utifrån kunskap och nivå tillhöra en kursgrupp med andra deltagare på liknande nivå
  • Arbeta med olika digitala verktyg och metoder
  • Ha en ansvarig pedagog/mentor för din klass och kursgrupp
  • Formativ feedback och hjälp i dina studier av din lärare, online och på plats
  • Regelbundna progressionssamtal och handledning av din lärare
  • Tillgång till studie- och yrkesvägledare

Utbildningen

Utifrån skolverkets styrdokument och kursplan planerar våra lärare dina studier och lektioner så att du kan utveckla färdigheter samt förmågan att använda det svenska språket på olika sätt. För mer info om kursplan för SFI besök skolverket/undervisning/vuxenutbildning/sfi/kursplan.

Tänk på att SFI är heltidsstudier och är gjorda för dig som har tid att lägga ner mycket tid på studierna. Vi arbetar mycket digitalt både på plats under lektionerna och på distans genom de olika uppgifter och material som du får online.

Du är välkommen att boka in ett studibesök hos oss. Under ett studiebesök kan du följa med under en lektion och ställa frågor till våra lärare. För mer information kan du kontakta oss på sfiinfo@toravega.se eller ring 046 460 15 20.

Vem kan söka

Du som bor i Lund söker till oss via Lundavälkomsten .

Du som bor i Staffanstorp söker till skolan i Lund via studievägledarna.

Antagning

Väntetiden för antagning beror på hur många sökande vi har till de olika kurserna och när din ansökan kommer in. Vi har kontinuerliga intag och du kommer att få ett antagningsmejl när du har fått en plats på kursen.

Bra att veta
Studietakt:
100%
Med reservation för att:
Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Sökande meddelas via e-post.
Kontakta oss
Telefon:
046- 460 15 20
E-post:
sfiinfo@toravega.se
Besöksadress:
Lilla fiskaregatan 1a (vån 3), 222 22 Lund

Bitr. rektor/SFI rektor

Layal Ghajraoui

layal@toravega.se
+46 (0)708 41 90 63

Layal Ghajraoui

Bitr. rektor/SFI rektor för Tora Vega Folkhögskola

Vanligen ställda frågor

01.

Hur söker jag till skolan?

Du ansöker till våra utbildningar via Folkhögskolornas Mina Sidor. Registrera ett ansökningskonto om det är första gången du söker till oss. Har du studerat hos oss tidigare, logga in med ditt konto.

02.

Kan jag få CSN?

Våra allmänna kurser och yrkesutbildningar är CSN berättigade. Se mer information på respektive utbildningssida. Du ansöker om studiemedel/studiehjälp direkt hos csn.se

03.

Hur länge behöver jag studera på Allmän kurs Bas?

Om du vill bli grundläggande behörig till högskola/yrkeshögskola är ett kriterium att du uppfyller omfattningskravet. Omfattningskravet uppfylls efter 1-3 år, och hur omfattningskravet ser ut för dig är individuellt och beror på vad du har med dig sedan tidigare. Denna bedömning görs när du har skickat in din ansökan till Allmän kurs bas. Du behöver studera minst ett år på Allmän kurs för att kunna bli grundläggande behörig och få studieomdöme.